SPELA PAINTBALL​

Ge dig in i ett actionfyllt äventyr hos Örebro Paintball. Här erbjuder varje spel spänning, strategi, samarbete och en hel del skratt. Perfekt för både teambuilding och att skapa oförglömliga minnen med vänner. 

Hur går det till?

Allt startar med att ni samlar ihop ett gäng på minst 8 personer. Bestäm en dag och ring oss för att boka. När dagen äntligen är kommen åker ni ut till vår bana (eller om det är bestämt att vi kommer ut till er) som ligger endast 4 km från stan. Väl ute på banan börjar ni med att byta om till våra cammo-overaller. När alla fått sin utrustning börjar vi med en genomgång, denna består av 2 delar.

1. Hur man spelar paintball, m.a.o regler.
2. Den andra delen handlar om säkerheten och hur man spelar paintball på ett säkert sätt.

Det brukar ta ungefär 10-20 minuter från att ni kom till platsen till att första spelet har blåsts igång.

354A780F-FDC4-4C7A-9596-BDC6976FFE79

Speltyper

The bunny hunt

Antal spelare: 8 och uppåt

Det perfekta spelet vid möhippa och svensexa! Den ”lyckliga” ställs inför ett tufft uppdrag, han/hon ska klara av att ta sig från en punkt till en annan, samtidigt som personen jagas av ett gäng galningar.
Kaninen utrustas med en markör men det händer också att han går tomhänt.


Ett väldigt populär och omtyckt spel för jägarna men fruktat av kaninen.

CAPTURE THE FLAG

Antal spelare: 8 och uppåt

Spelet startar med att varje lag står i sin flaggzon (basen), dessa ligger på varsin planhalva. På domarens kommando startar spelet som går ut på att ta motståndarens flagga som finns i deras flaggzon samtidigt som man måste försvara sin egen flagga.

Ett populärt spel där man vinner om man för motståndarens flagga till sin egen bas utan att markera (skjuta) ut alla motståndarna. Att markera alla motståndarna är det andra sättet att vinna, men detta ger mindre poäng.

Domaren sköter poängräkning och ser samtidigt till att reglerna följs samt fyller på bollar på banan om de skulle ta slut under spel. Spelet har en tidslimit på 7 minuter.

Poängräkning:
1. Vinst med att ta tillbaka sin flagga ger 10 poäng
2. Vinst genom att markera ut alla i motståndarlaget ger 5 poäng.

SPEED BALL​

Antal spelare: 8 och uppåt

Flaggan finns uppställd på mittlinjen av banan. Spelet startar med att varja lag står i sin flaggazon och på domarens kommando går det ut på att hinna först till flaggan och föra tillbaka den till sin egen flaggzon utan att bli markerad.

Speedball är ett snabbt spel som tar ungefär 2-5 minuter att genomföra. Ingen påfyllnad av bollar på banan under pågående spel. Domaren sköter poängräkningen.

Poängräkning:
1. Vinst med att föra tillbaka flaggan ger 10 poäng.
2. Vinst genom att markera ut alla i motståndarlaget ger 5 poäng.

utrustning

När du spelar paintball hos oss ingår alltid komplett utrustning i priset. Detta innebär: 

  • Dubbelgasmasker för att minimera risken för imma
  • Semi-automatisk markör (vapnet) med magasin och kolsyrepatron
  • Cammo-overall
  • Bollar (antal beror på det paket ni väljer) 
 

Masken är den viktigaste och den enda säkerhetsutrustning som vi använder, därför går vi igenom alla masker efter varje avslutad spelning för att se om det finns någon som är skadad, detta för er säkerhet.

Bollarna som vi använder är av hög kvalité och innehåller vattenfärg och omgärdas av ett gelatinskal. Bollarna är helt biologiskt nedbrytbara.

263675E8-4C9D-45D0-9552-C28A113AFA86

SÄKERHET

Paintball är en sport som det extremt sällan händer några olyckor i, det som märks mest är träningsvärk och ett och annat blåmärke. Skulle olyckan ändå vara framme så har vi alltid Första hjälpen med oss och våra domare och instruktörer är utbildade i Första hjälpen, L-ABC.

Det är väldigt viktigt att alla tar till sig informationen och följer de föreskrifter som ges.

Masken som är vår enda säkerhetsutrustning kontrolleras efter varje spelning.

Alkohol försämrar omdömet och i kombination med ett vapen kan allvarliga olyckor inträffa. Därför är det förbjudet att komma påverkad till en spelning. Detta är för Er säkerhet och säkerheten för våra domare och instruktörer.